img1
img2
img3

Rett opp til topps!

På cachetur til Blåbergi 

-                                            - Men ble cachen funnet?

 

Endelig var tiden kommet for denne cachen. Har prøvd på denne tidligere, men da har været stoppet meg. Nå stod sola høyt på himmelen, perfekte snøforhold, ikke et vindpust og motivasjonsfaktorene var skyhøy for å klare det.

 

Datoen turen ble gjennomført var 11.2.17, og klokken 11.30 begynte Chicko og jeg å klatre oppover fra hytta. Forhåpentligvis etter 3 timer var 832 høydemeter besteget, og 3,5 km tilbakelagt.

 

På veg oppover var det viktig å ta tiden til hjelp slik at kreftene ble spart. Jeg visste at den siste kilometeren ville bli blytung, og svært krevende. Da jeg nærmet meg foten av siste stigning, var spenningen til å ta og føle på. Det var umulig å si om passasjen opp til Blåbergi var trygg. Her er det omtrent 45 graders helning, og fare for både snøskred og is som underlag.

Heldigvis etter en nøye analyse angående sikkerheten viser det seg at passasjen er trygg, og en liten jubel med et bredt glis kommer frem med puls på 160. Nå var det bare å fyre opp bål, lage lunsj og få i seg rikelig med drikke. På denne turen ble det laget kyllingsandwitch med pesto, tomat, mozzarella og spinat. 


Siste stigning skulle gjennomføres. Her i fra ble skiene og sekken etterlatt av sikkerhetsmessige årsaker. Det klyves og klyves opp til toppen, og etter en times tid kan jubelen for fullt slippes løs. Der stod jeg, på toppen, 1802 m.o.h. og følte jeg hadde hele verden for meg selv. Ikke et vindpust, sola varmet og ikke en lyd. Total stillhet.

 

 

Det var bare en ting som manglet nå. Hvor var cachen? Etter å ha undersøkt litt rundt omkring på toppen, skimter jeg noe som kunne være cachen. Jeg var sikker på at jeg var på rett plass, siden koordinatene stemte, og dobbeltkjekket med GPSen. Det som gjorde meg usikker var at loggen minnet veldig om en turbok. I såfall om dette var en cache eller ei, ble den logget. Når jeg kom ned igjen, gikk turen til Storestølen. Guidene på stølen kunne fortelle ut i fra GPS tracking at jeg var på riktig topp.

 

Uansett om det var riktig cache eller ei, takk til CO som la ut denne, som fikk meg opp på den nydelige toppen. Hele turen var helt perfekt, og det er akkurat dette som gjør geocaching for meg så spennende. Man får se nye steder, og opplever nye omgivelser i naturen en aldri trudde en skulle få oppleve.

 

// Chrnan