Cachetyper

Hjemmeside_Cachetyper


Tradisjonell  er den opprinnelige geocachetypen, og også den mest vanlige. Disse geocachene består av en beholder på de angitte koordinatene. Størrelsen kan variere, men som et minstekrav inneholder alle disse geocachene en loggbok. Større beholdere kan inneholde bytteting og sporbare gjenstander.
Multi-cachene har to eller flere posisjoner, hvor den endelige posisjonen er en fysisk beholder med en loggbok. Det finnes mange variasjoner, men de fleste multicacher har på den første posisjonen et hint for å finne steg nummer to. Steg nummer to har så et hint til nummer tre, og så videre.
Mystery-cache er en slags «alt mulig-type» som kan involvere kompliserte oppgaver som du må løse for å finne koordinatene. Mysterie-/oppgavecacher blir ofte brukt som en slags «prøvekategori» for nye og unike geocacher som ikke passer inn i andre kategorier.
Letterbox Hybrid er en annen form for skattejakt som benytter ledetråder i stedet for koordinater. I noen tilfeller har imidlertid eieren gjort den til både en letterbox og en geocache, og publisert koordinatene på Geocaching.com. Denne typen geocache vil inneholde et stempel som er ment å forbli i cachen og brukes av letterboxere til å registrere besøket. Gå til nettstedet Letterboxing North America for å lese mer om letterboxing.Wherigocacher: Wherigo er et verktøy for å lage og spille GPS-baserte opplevelser i den virkelige verden. Ved å kombinere en Wherigo-opplevelse, en såkalt modul, med å finne en geocache, kan geocachingjakten bli en enda rikere opplevelse. Blant annet gir Wherigo geocachere muligheten å samhandle med fysiske og virtuelle elementer som objekter eller karakterer og samtidig finne en fysisk geocache. En Wherigo-kompatibel GPS-enhet kreves for å spille en Wherigo-modul. Lær mer på Wherigo.com.
EarthCache er et spesielt sted geocachere kan besøke for å lære om en unik egenskap ved jorden vår. EarthCache-er inneholder et pedagogisk aspekt i tillegg til koordinater. Besøkende ved Earthcacher kan se hvordan planeten vår har blitt formet av geologiske prosesser, hvordan vi forvalter naturressursene og hvordan vitenskapsmenn samler inn informasjon. For å logge en EarthCache må du vanligvis svare på spørsmål etter observasjoner på stedet. Gå til Earthcache.org/ for mer informasjon om EarthCacher.
Eventcache er en samling av lokale geocachere eller geocachingorganisasjoner. Eventcachesiden angir et tidspunkt for eventet og koordinatene til posisjonen. Når eventet er over, arkiveres det.
Mega Event -cache er en eventcache hvor det deltar minst 500 personer. Mange megaeventer har programmer som spenner over en hel dag. Ofte er det flere dager med flere geocaching-aktiviteter i forbindelse med et megaevent. Disse store eventene tiltrekker seg geocachere fra hele verden, og er ofte årlige arrangementer.


Giga Eventcache: Dette er en av de sjeldneste cachetypene som finnes. En gigaeventcache er et event med over 5000 deltagere. Disse eventene ligner megaeventer og kan inkludere diverse aktiviteter, vare i flere dager og holdes ofte årlig. Siden gigaeventer er så sjeldne, tiltrekker de seg geocachere fra hele verden.
CITO (Cache In Trash Out) er miljøinitiativet for geocaching-fellesskapet. Hovedmålet med dette initiativet er å rydde og ta vare på naturområdene som vi nyter godt av når vi geocacher. Disse eventene er større samlinger av geocachere som fjerner søppel, uønskede arter, planter trær og vegetasjon eller bygger stier.
Geocaching HQ-geocachen finnes i Geocaching HQ i Seattle, Washington, USA. Geocachere som ønsker å besøke HQ for å logge geocachen, bør avtale dette minst 48 timer i forveien, via (hqvisits@geocaching.com). Ved hjelp av avtaler kan vi drive Geocaching HQ på en ordentlig måte. Besøk er mulig fra torsdag til fredag mellom kl. 14 og 15. Den ultimate HQ-opplevelsen får du ved å besøke oss på en fredag.
GPS Adventures Maze Exhibit. Et funn av denne typen viser besøk på «GPS Adventures Maze Exhibit» eller en regional variant av denne utstillingen. GPS Adventures Mazes er laget for å lære folk i alle aldre om GPS-teknologi og geocaching gjennom interaktive, vitenskaplige opplevelser.


Lab-cache er en eksperimentell og ekstremt sjelden geocachetype. Disse geocachene gir oss en måte å skape nye ting og teste – ofte på molekylært nivå – nye idéer som gjør geocaching enda bedre. Når du finner en Lab-geocache, bidrar du til å forme fremtiden for geocaching.(Kilde: Geocaching.com)